Fa setmanes que he anat covant aquesta entrada, pensant què dir. He volgut que les experiències viscudes deixessin una mica de pòsit per mirar-ho amb distància.

Pels qui no conegueu Dits Petits, és un projecte fruit d’una idea llançada al vol i de l’enorme energia i dedicació de la meva companya Mireia Navarro. Ambdues ens oferim voluntàriament cada setmana per fotografiar els nadons ingressats a la unitat de neonatologia de l’hospital Vall d’Hebron.

Quan vam decidir llançar-nos-hi, sabíem que seria una experiència dura i enriquidora a parts iguals. Hem estat testimonis de tot tipus d’històries; hem conegut molts casos d’aprop; hem vist com aquests petits lluitaven per tirar endavant. Molts d’ells ja són a casa amb els seus pares, i aquest és el millor regal de tots.

Però, més enllà d’això, i des d’un punt de vista purament egoista, crec que Dits Petits m’està donant moltes coses:

  • He pogut vibrar amb l’emoció de les paraules d’agraïment de la gent que m’ha demanat unes fotos.
  • He après a relativitzar, setmana rere setmana, les petites coses negatives que visc cada dia.
  • He constatat que hi ha moltes, moltíssimes coses que poden anar malament en un naixement – però que moltes d’elles tenen solució, i que l’avenç de la medicina és un tresor per a tots!
  • He conegut un equip de professionals que lluiten per humanitzar l’estada hospitalària i fer-la més propera i més càlida.
  • I, encara que sembli poca cosa, crec que he superat (bé, potser no del tot encara) la fòbia a les olors d’hospital!

Les condicions a l’hospital no són les idònees: la llum és molt tènue i variable, i les imatges que obtenim potser no són una obra d’art. Però entre les incubadores jo hi he retrobat la màgia de la fotografia i sento que potser sí que ajuda algú.

Solem dir que treballar amb nadons és tractar material sensible, i en aquests casos, encara més. Si he de demanar un desig pel proper any és que aquest humil projecte arribi a més centres i que en puguin gaudir més famílies.

A tots els que heu confiat en nosaltres, gràcies!!

_MG_9961

_48A1780

_MG_9966

_MG_9987

_48A3636

_MG_7841

_MG_7970

_MG_8093

_MG_8241

_MG_8278

_48A1710

A %d blogueros les gusta esto: